//=$col1_visible;?>
//=$col1_visible;?>
//=$col1_visible;?>
Behandelinformatie
Behandelinformatie
//=$text05;?>Urinekweek
Soms is het nodig dat er een urinekweek wordt gemaakt. Bijvoorbeeld bij mensen die vaak een blaasontsteking hebben of bij mensen waarbij de blaasontsteking maar niet over wil gaan.
Het doel van een urinekweek is om te kijken welke bacterie er nu precies in de blaas zit. En welke antibiotica het beste werkt tegen deze bacterie.
Hoe werkt het?
Voor het maken van een kweek moet de patiënt bij de assistente een gele verzend envelop op komen halen met een buisje waar de urine in opgevangen moet worden. In de envelop kan een aanvraagformulier zitten óf uw huisarts heeft deze al digitaal verzonden . Voor een kweek is het belangrijk dat u een gewassen middenplas opvangt. Dit houdt in dat u zich eerst van onderen wast (zonder zeep!) en dat u dan het middelste deel van de plas opvangt in het daarvoor bestemde buisje. Dit hoeft niet perse ochtendurine te zijn!
Zodra u de plas heeft opgevangen, brengt u de plas in de daarvoor bestemde envelop terug naar de de huisarts . Doe dit wel vóór 12.00 uur, het laboratorium van het ziekenhuis komt de kweek ophalen bij de huisartsenpraktijk .
De uitslag is na plm. 7 dagen binnen bij uw huisarts , u moet zelf bellen voor de uitslag! U kan de uitslag ook terugvinden in het patientenportaal als u een account heeft .
Oren uitspuiten
Oren uitspuiten wordt gedaan wanneer men het gevoel heeft dat er een prop oorsmeer in de oren zit. Als dit het geval is maakt u een afspraak bij de praktijkassistente voor het reinigen van de oren (uitspuiten ). Voorafgaand aan de afspraak adviseren wij eerst 3 dagen van te voren te gaan druppelen met olie . Hierdoor verloopt het uitspuiten een stuk makkelijker.
Hoe gaat het in zijn werk?
Er wordt water in uw oor gespoten, dit loopt er vanzelf weer uit en als het goed komt de prop dan mee. Het uitspuiten doet geen pijn, maar geeft soms een raar vreemd gevoel.